21. HAFTA MATEMATIK TESTI
4.
Sınıf
Matematik
1-)

Radyoda çalan birinci şarkının süresi 4 dakika 15 saniye, ikinci şarkının süresi ise 2 dakika 50 saniyedir. 

Buna göre birinci şarkı, ikinci şarkıdan kaç saniye daha uzundur?

A)

55

B)

65

C)

75

D)

85

2-)

Yukarıdaki verilen bilgiye göre, Alini Dedesi günün ilk ilacını sabah saat 08.15'te içtiğine göre, üçüncü ilacını saat kaçta içmelidir?

A)

13.15

B)

16.15

C)

18.15

D)

19.15

3-)

Bir belgesel kanalı, haftada toplam 325 dakika doğa belgeseli yayınlamaktadır. 

Buna göre bu kanalın haftalık doğa belgeseli yayın süresi kaç saat ve kaç dakikadır?

A)

5 saat 25 dakika

B)

5 saat 45 dakika

C)

6 saat 5 dakika

D)

6 saat 15 dakika

www.ilkokultest.com
4-)

Bir yük treni, istasyondan 14.20'de hareket edip varış noktasına 19.50'de ulaşmayı hedeflemektedir. Ancak yoldaki bakım çalışmaları nedeniyle tren 1 saat 25 dakika fazladan beklemek zorunda kalmıştır.

Buna göre tren varış noktasına ulaştığında, yola çıktığı andan itibaren toplam ne kadar zaman geçmiştir?

A)

5 saat 30 dakika

B)

6 saat 15 dakika

C)

6 saat 55 dakika

D)

7 saat 15 dakika

5-)

Elif bisikletiyle parktaki parkurda toplam 5 tur atmıştır.

  • İlk turu 5 dakika 20 saniyede tamamlamıştır.
  • İkinci turu, birinci turla aynı sürede bitirmiştir.
  • Üçüncü turdan itibaren, yorulduğu için her turu bir önceki turdan 10 saniye daha geç tamamlamıştır. 

Buna göre Elif, bisiklet sürüşünü toplam ne kadar sürede bitirmiştir? 

A)

26 dakika 40 saniye

B)

27 dakika 10 saniye

C)

27 dakika 40 saniye

D)

28 dakika 00 saniye

1
21. HAFTA MATEMATIK TESTI
4.
Sınıf
Matematik
6-)

Yukarıdaki saatler başlangıçta aynı zamanı göstermektedir. Hatalı olan ikinci saat, her gün 5 dakika 15 saniye ileri gitmektedir. 

Buna göre 4 günün sonunda, doğru saat tekrar 14.00'ü gösterdiğinde hatalı saat kaçı gösterir?

A)

13.39

B)

14.21

C)

14.25

D)

14.45

7-)
  • Ablam 15.08.2010 tarihinde okula başladı. 
  • Kardeşim 24.04.2023 tarihinde okula başladı. 

Buna göre kardeşim, ablamdan ne kadar süre sonra okula başlamıştır? (Bir ayı 30 gün olarak alınız.)

A)

12 yıl 8 ay 9 gün

B)

12 yıl 7 ay 19 gün

C)

13 yıl 8 ay 9 gün

D)

13 yıl 7 ay 19 gün

www.ilkokultest.com
8-)

Ailesiyle sinemaya giden Kerem'in izlediği film saat 14.50'de başlamış ve 1 saat 45 dakika sürmüştür. 

Buna göre film bittiğinde saat kaçı göstermektedir?

A)

16.15

B)

16.25

C)

16.35

D)

16.45

9-)

Gece saat 22.15'te Ankara'dan hareket eden bir otobüs, ertesi sabah saat 07.25'te İstanbul'a varmıştır. 

Buna göre bu yolculuk toplam ne kadar sürmüştür?

A)

8 saat 50 dakika

B)

9 saat 10 dakika

C)

9 saat 20 dakika

D)

9 saat 40 dakika

10-)

Mert, hafta içi her gün 35 dakika yürüyüş yapmaktadır. Mert'in 4 hafta boyunca yaptığı toplam yürüyüş süresi ne kadardır?

A)

11 saat 20 dakika

B)

11 saat 40 dakika

C)

12 saat 10 dakika

D)

12 saat 30 dakika

2
21. HAFTA MATEMATIK TESTI
4.
Sınıf
Matematik
11-)

Dedem, köydeki bahçemize 20 Mayıs 2017 tarihinde bir ceviz fidanı dikti. Bu fidan, 20 Ağustos 2022 tarihinde ilk meyvelerini vermeye başladı. 

Buna göre fidan dikildikten kaç ay sonra ilk meyvesini vermiştir?

A)

60

B)

63

C)

66

D)

75

12-)

Can, saat 10.30'da evden çıkıp önce markete uğramış, alışverişini yaptıktan sonra kütüphaneye gitmiştir.

Yukarıdaki görselde verilen sürelere göre Can kütüphaneye vardığında saat kaçı gösterir?

A)

11.45

B)

11.50

C)

11.55

D)

12.05

www.ilkokultest.com
3
Cevap Anahtarı
1 D
2 C
3 A
4 C
5 C
6 B
7 B
8 C
9 B
10 B
11 D
12 A